Blog

Liderlik ve İletişim

Bilişsel Gelişim Kişisel Gelişim

Liderlik /Da Vinci Öğüdü

Da Vinci / Öğüdü her biri kendi içinde çok derin öğretiler içermekte. Bu öğretilerin her birini kendi dünyamızdan tek tek ele aldık. Her bir öğretinin hayatımızın içinde bambaşka deneyimlere, anılara ve hayallere doğru bizi sürüklediği bir gerçek.
Merak Et!🟠
Hayata karşı duruşunuzu algılarımızı enerjinizi hayatla olan bağlantınızı ilgilendiren tüm parametreleri çok değiştiriyor. Merak öğrenmenin en önemli tetikleyicileri içinden bir tanesi. Bugüne kadar yaşanmış büyük ilerlemeler ve keşifler birilerinin bir şeyleri merak etmesiyle olmuştur. Tabii burada dikkate alınması gereken şey merakın odağı. Neyi neden merak ettiğiniz önemli. Merak ettiklerinizin sizin ve bütünün hayatında neyi kapladığı ve neye hizmet ettiği kıymetli. Önce kendi hayatına liderlik etmek isteyenler en fazla kendilerini keşfetmek merakı içinde olmalıdırlar.
Deneyimle!🔵
Bilgiye körü körüne sahip olmak ya da kabullenmek yerine sorgula, test et, keşfet, üret, paylaş, deneyimleri merak et, yanlış sonuçlardan ders çıkar, öğrenmeye büyük bir tutkuyla açık ol. Dünyada iz bırakan liderler” öğrenmeyi öğrenmiş” bireylerdir.
Duyumsa ve Fark Et!🟡
Tüm deneyimlerini daha zengin, daha verimli, daha faydalı kılabilmek için duyularımızı her daim keşfetmeye ve öğrenmeye açık tutmalıyız. Ve sahip olduğun duyuları öyle bir rafine etki temiz bir akışta olsunlar. Daha ön yargısız ve keşifçi baka bilmenin en temel yollarından biri budur.
Belirsizliklere Hazır ve İstekli Ol!🔴
Kaos, belirsizlikler, çelişkiler her ne kadar sancı yarasalar da incelikli bir şekilde bizi her şeyi yeniden keşfetmeye, farklı yolları deneyimlemeye teşvik ederler. Bu durumlar karşısında sakin, meraklı, istekli davranışlar lider ruhunuzun daha fazla beslenmesi için sıradışı güzellikler sunacaktır.
Bilim ve Sanat Ruhu!🟣
Bilim ve sanat, ilimle bilim, gerçekle hayal gücü bir ahenk içinde hayatımızın içinde dans ettiğinde daha farkında, daha heyecanlı, daha keyifli, daha verimli, daha dengeli bir yolculuktur hayat.
Yalın Ruh ile Yürü!⚪
Çok yönlü, dengede bir merhamet ve duruş evrenle olan bağımızın daha kaliteli olmasını sağlar. Kendinize olan saygınızı derinleştirir. Sizi sadeleştirir. Sadeleşmek her ruh gelişmeye daha açıktır. Bu sebeple en çok kendi ruhunuzun sadeleşmesi ile ilgili kafa yormalı insan.
Her Şey Bir Bütün!🟢
Her şeyin bir bütün kabul ettiğimiz yerde her birimizin sorumluluklarının ne kadar kıymetli olduğunu daha da fazla keşfediyoruz. Bu noktada keşfederken, eleştirirken, paylaşırken, anlatırken, dinlerken, İzlerken, duyumsarken ki tutumlarımız daha rafine ve faydalı hale geliyor.
Her birimiz Da Vinci’nin 7 öğüdünü okurken kendimizce farklı anlamlar çıkarırız. Önemli olan çıkardığımız anlamların içinde bulunduğumuz bütüne nerede ve nasıl hizmet edeceği ile ilgilidir.

Kıvılcım Mert & Necdet Kırmızıtoprak

hashtagdokare hashtagiletişim hashtagliderlik hashtagleader hashtaggelisimyolculugu hashtagbilişselgelişim hashtagyöneticikoçluğu hashtagdokareliderlikokulu hashtagyönetişim hashtagmerakzekası